Dromen zijn geen bedrog

Het is vandaag precies 4 jaar geleden dat ik samen met mijn man en onze zoon vertrok op wereldreis. We besloten dat het tijd was om aan ons zelf te denken. Even genoeg gewerkt en tijd om te genieten. We verkochten ons appartement, stalden onze inboedel, staken alles wat we nodig hadden in een paar koffers en gingen op pad. Hoewel het niet de hele tijd rozengeur en maneschijn was (sorry @Karl ;-)), was het de mooiste tijd uit mijn leven!

Toen ik een tijdje geleden even in een dip zat, zei mijn man ‘en anders kunnen we altijd nog alles verkopen en weer gaan reizen’. Ik werd spontaan zooo gelukkig van die gedachte.. Dat het mij heeft doen dromen.

Dromen om dat nog eens te doen, vaker te doen, al is het minder lang. In ieder geval om de vrijheid te hebben waarbij we op elk moment kunnen besluiten dat het weer tijd is om de wereld te ontdekken en samen te genieten. Maar dan, zonder dat we de hele tijd onze spaarpot leeghalen.

Ik heb die gedachte niet losgelaten en ben beginnen nadenken hoe ik daar stapsgewijs naartoe kon werken. Door mijn expertise online aan te bieden bijvoorbeeld, kan ik ervoor zorgen dat inkomen doorloopt als ik even niet werk. Ervaring verbreden en online steeds verder uitbreiden zodat mensen en bedrijven mij weten te vinden bij de uitdagingen waarbij ik hen kan helpen. Dan kan ik zelf kiezen wanneer ik in welk project stap.

Vandaag zet ik de eerste stap daar naartoe.

Wat is nu mooier als je een stap richting je droom zet, dan dat te doen door anderen precies daarbij te helpen? Ik heb de MVP van mijn site live en een eerste online training ontwikkeld. Een training die je helpt om – jawel – je droombaan te vinden, daar naartoe te werken en die te realiseren. Een training met zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling en hoe je ambities kunt najagen. Iets waar ik gedurende mijn loopbaan veel ervaring in opgedaan heb en ook veel van anderen heb mogen leren. Nu is het aan mij om mijn kennis door te geven!

Betekent dit dat wij weer op reis gaan?

Hoewel het nu extra kriebelt omdat onze dochter op dit moment precies even oud is dan onze zoon toen we 4 jaar geleden vertrokken.. Hoeft dat vooralsnog niet, want op homescooling zit ik nu ook niet bepaald te wachten. Maar, ik zal er mij in ieder geval goed op voorbereiden en ervoor zorgen dat het kan op het moment dat we dat willen!

Wil jij ook jouw droombaan vinden?

Wie ben je eigenlijk en wat wil je? Het klinkt heel simpel, maar dat is het vaak niet.

Hoe maak je dat concreet en hoe borg je dat je stappen zet die je ook echt brengen waar je naar op zoek bent?

*Geldig tot 14-02-2022

Ontvang nieuwe blogs in je mailbox

Leave a Reply

%d bloggers like this: